Графік роботи сall-центру Фірмового інтернет-магазину ATLANT: пн-пт з 09:00 до 18:00, сб з 10:00 до 17:00, нд - ВИХІДНИЙ! Online-замовлення - 24/7
Укр
Інтернет-магазин Інтернет-магазин

Як правильно заморожувати та зберігати ягоди у морозильній камері ATLANT

Як правильно заморожувати ягоди в морозильній камері ATLANT

Літо – ягідний сезон. Воно вже радує нас свіжими ягодами – дозріла полуниця і вже можна порадувати себе смачною малиною, смородиною, аґрусом, вишнею і черешнею. Але як зберегти урожай до зими? ЗАМОРОЖУВАННЯ – найоптимальніший спосіб збереження вітамінів, а також форми ягід.

Вітамінів та мінералів у заморожених ягодах набагато більше (до 90%), ніж у консервованих, наприклад, у вигляді варення або компотів. При цьому смак і аромат ягід при заморожуванні практично не змінюються. А холодильники та морозильні камери ATLANT допомагають зробити це  легко і швидко.

ТЕМПЕРАТУРА ЗАМОРОЖУВАННЯ

Найбільша кількість вітамінів зберігається у ягодах при швидкому та глибокому заморожуванні. Для швидкої заморозки продуктів у морозильних камерах ATLANT М 7103-100, М 7184-100, М 7184-130, М 7184-160, М 7201-100, М 7203-100, М 7204-100, М 7204-160, М 7204 -180 є ФУНКЦІЯ ШВИДКОГО ЗАМОРОЖУВАННЯ. Вона дозволяє заморозити максимальну кількість свіжих ягід при температурі до -24 С°. Включити її можна, натиснувши спеціальну кнопку на панелі управління морозильної камери. Якщо функцію не вимкнути примусово, вона автоматично відключиться через 48 годин.

Скільки кілограм свіжих ягід можна заморозити на добу?

Ми не рекомендуємо перевищувати обсяг свіжих продуктів, що заморожуються на протязі доби. Такі дії призводять до погіршення якості, а також зменшення терміну зберігання заморозки.

У новій морозильній камері ATLANT  7606-100N з системою NO FROST – є функція СУПЕРЗАМОРОЖУВАННЯ. Вона використовується для швидкого заморожування свіжих продуктів масою більше 4 кг. Щоб ягоди були заморожені просто миттєво, температура у морозильнику опускається до – 24 С °. Функцію необхідно включити заздалегідь за 24 годин до того, як покласти туди ягоди. Вимкнути її можна примусово, або через 50 годин вона вимкнеться автоматично.

ТЕМПЕРАТУРА ЗБЕРІГАННЯ

Найбільш придатна температура для зберігання заморожених ягід у морозильній камері  -18С °. Така температура ідеально підходить для того, щоб вони змогли добре зберегтися впродовж 8-12 місяців. Якщо зберігати ягоди при температурі вище -8 С ° – термін зберігання зменшиться до 3 місяців.

У ЧОМУ ЗАМОРОЖУЮТЬ І ЗБЕРІГАЮТЬ ЯГОДИ?

Один з головних пунктів при заморожуванні ягід – зберегти їх зовнішній вигляд! Щоб зберегти форму ягід без пошкоджень, у морозильних камерах М 7606 – 100N, М 7103-100, М 7184-100, М 7184-130, М 7184-160 є спеціальний БОКС, який ідеально підійде для їх заморожування. На плоскій полиці можна легко розмістити ягоди так, щоб вони не стикалися один з одним.

Зберігати заморожені ягоди потрібно у корзинах, призначених для зберігання заморожених продуктів. У морозильних камерах ATLANT M 7606-100N, М 7204-100, М 7204-160, М 7204-180 – є відділення збільшеного об’єму BIG BOX, у якому можна одночасно зберігати до 10 кг. продуктів.

Морозильна камера АТЛАНТ М 7606-100N - БОКС ДЛЯ ЯГІД і BIG BOX

ПІДГОТОВКА ЯГІД ДО ЗАМОРОЗКИ

Перед  тим,  як ягоди відправляться у морозилку,  їх потрібно підготувати. У першу чергу необхідно ретельно перебрати всі ягідки та викинути пошкоджені.  Далі добре промити та викласти на паперові рушники або бавовняну серветку, щоб вони просушились. Коли ягоди підсохнуть, перекласти на плоску ємність або бокс для ягід, помістити у морозильну камеру, та залишити заморожуватися на 3-4 години. Після того як плоди добре промерзнуть, їх можна дістати та розподілити по контейнерах у морозильній камері.

Порада від ATLANT! На кришки контейнерів приклейте наліпки з датою заморозки. Для цього можна використовувати двосторонню липку стрічку, поверх на якого зручно писати водостійким маркером. Навіть добре упаковані продукти з часом втрачають свій смак та якість, тому потрібно стежити за термінами.

Поради із заморожування ягід в морозильній камері ATLANT

ПОРАДИ ДО ЗАМОРОЖУВАННЯ ЯГІД

  • ПОЛУНИЦЯ. Для того щоб зберегти ягоди полуниці цілими, її потрібно заморожувати на плоскій поверхні, уклавши в один шар, так щоб ягоди не прилягали щільно одна до одної .
  • МАЛИНА. Заморожувати потрібно  сорти ягід з темною м’якоттю. Вони більш щільні та при розморожуванні не втратять форму.
  • АҐРУС. Ягоди потрібно добре вимити та видалити всі плодоніжки та суцвіття.
  • СМОРОДИНА. Ці плоди дуже легко заморожувати. Промийте та просушіть ягоди, заморозьте, та після розподіліть їх у контейнери або пакети для заморозки. Для тих, хто любить солоденьке – можна ягідки присипати цукром.
  • ЧЕРЕШНЯ.ВИШНЯ. Вимиту та перебрану ягоду розкладають на піддонах в один шар, та відправляють у морозилку на 2-3 години. Коли ягода промерзне, її можна буде зсипати у контейнери або пакети для заморожування.

ЗБЕРІГАННЯ ЗАМОРОЖЕНИХ ЯГІД

Після того як ягоди були заморожені, їх краще перекласти у контейнери або пакети та зберігати у корзинах морозильної камери. Для зручного переміщення у корзинах передбачені бокові ручки. Кошики легко висувати та мити. Детальніше про те, як правильно доглядати за морозильними камерами та холодильниками ATLANT можна ознайомитись за посиланням.

Також дивіться наші НОВИНКИ 2018 у Фірмовому інтернет-магазині ATLANT:

Читайте також

Побутова техніка АТЛАНТ в Україні – офіційний інтернет-магазин ATLANT (044) 599-50-64 (063)-233-44-08
м. Київ
вул. Кибальчича, 11Б
Графік роботи call-центру:

пн-чт з 09:00 до 20:00 | пт з 09:00 до 18:00
сб з 10:00 до 17:00
неділя – вихідний

телефони:
для замовлення запчастин:
cервіс-центр ATLANT:
View Cart Оформити замовлення

продовжити покупки товар збережеться в кошику